Your shipping location is not specified . Wijzigen

Lichtkwaliteit

 • Blauw licht bescherming, waarom?

  Terwijl het licht van de "gouwe ouwe gloeilamp" op basis van hoge aandeel van de lange-golflengte licht in het rood en nabij-infrarood (NIR) een mild effect heeft, moeten de moderne kwik en LED-lichtbronnen uiterst voorzichtig worden gebruikt. Deze omvatten de achtergrondverlichting van platte beeldschermen (notebooks, computers en televisietoestellen) en spaarlampen, TL en LED-verlichting. Een bijzonder grote belasting voor de ogen zijn de vlakke beeldschermen die men vele uren per dag gebruikt. Daar kan vaak de blootstelling aan spaar- en tl- verlichting bij worden opgeteld ten aanzien van het aandeel aan blauw omgevingslicht .
  Lees verder

 • Blauw licht risico's

  tageslichtHet natuurlijke daglicht is uit een nagenoeg  gelijkmatig spectrum opgebouwd waarin alle kleuren aanwezig zijn. Hier ziet u een spectraalmeting van daglicht in de Winter bij bewolkte hemel.
  De verschillende kleuren vertegenwoordigen verschillende golflengten. Aan de linkerkant van het zichtbare spectrum bevinden zich de frequenties met de korte golflengten met violet en blauw licht. (UV licht heeft nog kortere golflengten en kunnen met de ogen niet worden waargenomen). Dit bereik met golflengten tot ca. 500 nm (Nanometer) wordt blauw licht genoemd.

  Lees verder

2 artikel(en)