Archieven

Wat is 5G straling en hoe kun je het meten en afschermen.

Rondom het nieuwe 5G zijn veel vragen zoals “hoe kan ik het meten?” en “waarmee scherm ik 5G af?”
In dit artikel zijn een aantal zaken samengevat.

Wat is 5G?

5G is de nieuwe 5de generatie van het mobiele netwerk of 5de generatie mobiele systemen.
Dus de opvolger van 4G (LTE), 3G (UMTS) en 2G (GSM)
5G is nog sneller, minder vertraging (latency) en realtime.

Lees verder

Dempingscurve omrekenen naar procenten

curve-blogDe meeste materialen die voor afscherming van elektromagnetische velden worden gebruikt worden in een laboratorium getest. Daaruit rolt een grafiek die we de dempingscurve noemen. Deze grafieken zijn bij meeste produkten als afbeelding toegevoegd.
Maar voor veel mensen is het lastig om de deze goed te beoordelen.
Er worden in de praktijk meerdere eenheden door elkaar gebruikt: decibel (dB), dempingsfactor en percentage.
De percentages spreken natuurlijk het meest tot ieders verbeelding maar is lastig te gebruiken bij de betere materialen met hogere afschermende werking.

Lees verder

Straling verminderen, hoe beginnen?

“Ik wil afschermen voor straling, maar hoe en waar begin ik?” is een veelgestelde vraag.
Wij kunnen helpen met het afschermen van elektromagnetische velden veroorzaakt door bijv. zendmasten, WiFi, DECT telefoons en laagfrequente elektrische velden die worden veroorzaakt door bijv. apparatuur op 230V en stroomkabels in huis.

Alle door ons aangeboden afschermmaatregelen zijn met eenvoudige meetapparaten te controleren.

Wij hebben geen zogenaamde ‘neutraliserende’ artikelen zoals piramide’s, koperen vormen, stickers e.d. die niet controleerbaar zijn met veldsterktemeters.

Deze pagina is een verzameling van links naar andere pagina’s, maar het geeft volgorde en structuur.

Lees verder

Wat zijn DECT telefoons met Eco Mode Plus?

Wij hebben geen Dect telefoons meer in ons assortiment. Wel heel veel andere producten om elektromagnetische velden te beperken.

Wat is ECO DECT?

ECO DECT is een technologie die het stroomverbruik en het zendvermogen van DECT‑telefoons reduceert. Normale DECT telefoons stralen de hele dag een gepulst elektromagnetisch veld af, of er gebeld wordt of niet. Dat geeft een onnodige hoeveelheid gepulste straling maar ook onnodig stroomverbruik.

Lees verder

Waarom een bouwbioloog of meetspecialist inhuren?

Een bouwbioloog of meetspecialist kan veel soorten elektromagnetische velden (‘straling’) meten in huis of op het werk.
Vervolgens kun je met de adviezen aan de slag om velden te verminderen als dat nodig blijkt.
Maar waar moet je nou op letten als je een bouwbioloog raadpleegt, wat mag je eigenlijk verwachten en waarvoor moet je opletten?
Hier volgen een aantal tips om een goede keuze te maken.

Lees verder

Hoogfrequente zenders herkennen aan modulatie

Elke hoogfrequente stralingsbron heeft zijn eigen methode om de data heen en weer te zenden. Om te zorgen dat alle soorten bronnen en frequenties elkaar niet storen, is men de draaggolf gaan moduleren: de draaggolf word aan- en uitgezet met een bepaalde (laagfrequente = langzame) frequentie.

Bijvoorbeeld: een DECT telefoon moduleert met 100 Hz. Dus 100 x per seconde aan en uit.
Lees verder

Cursus straling meten

Meetcursussen:


Gigahertz Solutions
(meetapparatuur) organiseert in Duitsland regelmatig diverse praktische cursussen om een ieder wat meer in te werken in de toch wel lastige materie van “elektrosmog” meten en afschermen.

Verder zijn er de volgende instellingen die cursussen en workshops aanbieden (alleenl in Duitsland):

Wat is een stralingsarme DECT telefoon?

De eerste generatie DECT telefoons werkte volgens het principe dat het basisstation continu, dus 24 uur per dag, een signaal uitzond of er nu getelefoneerd werd of niet. Het leek de fabrikanten handig en waarom zou je het uitschakelen? Dat kost extra onderdelen, dus geld.

Maar dat is eigenlijk vreemd. U zet uw auto ook uit als er niet mee wordt gereden, of de tv gaat uit als er niet wordt gekeken.

Lees verder

Blauw licht bescherming, waarom?

Terwijl het licht van de gouwe ouwe gloeilampop basis van hoge aandeel van de langegolflengte licht in het rood en nabij-infrarood (NIR) een mild effect heeft, moeten de moderne kwik en LED-lichtbronnen uiterst voorzichtig worden gebruikt. Deze omvatten de achtergrondverlichting van platte beeldschermen (notebooks, computers en televisietoestellen) en spaarlampen, TL en LED-verlichting. Een bijzonder grote belasting voor de ogen zijn de vlakke beeldschermen die men vele uren per dag gebruikt. Daar kan vaak de blootstelling aan spaar- en tl- verlichting bij worden opgeteld ten aanzien van het aandeel aan blauw omgevingslicht .
Lees verder