Shipping to Nederland. Wijzigen

Blog

 • Dempingscurve omrekenen naar procenten

  curve-blogDe meeste materialen die voor afscherming van elektromagnetische velden worden gebruikt worden in een laboratorium getest. Daaruit rolt een grafiek die we de dempingscurve noemen. Deze grafieken zijn bij meeste produkten als afbeelding toegevoegd.
  Maar voor veel mensen is het lastig om de deze goed te beoordelen.
  Er worden in de praktijk meerdere eenheden door elkaar gebruikt: decibel (dB), dempingsfactor en percentage.
  De percentages spreken natuurlijk het meest tot ieders verbeelding maar is lastig te gebruiken bij de betere materialen met hogere afschermende werking.

  Lees verder

 • Straling verminderen, hoe beginnen?

  Op internet is er sinds de laatste jaren veel te vinden over de (mogelijke) gevaren van elektromagnetische velden, vaak ook straling en electrosmog genoemd.
  Wij richten ons vooral op de soorten velden die je met een eenvoudig meetapparaat kunt vaststellen en afschermingen die ook simpel aan te tonen zijn.
  Adviezen over 1001 zogenaamde 'neutraliserende' artikelen zoals piramide's, koperen vormen, stickers e.d. laten we over aan anderen die op hun blauwe ogen mag geloven.

  Deze pagina is een verzameling van links naar andere pagina's, maar het geeft volgorde en structuur.

  Lees verder

 • Wat zijn DECT telefoons met Eco Mode Plus?

  Wat is ECO DECT?
  ECO DECT is een technologie die het stroomverbruik en het zendvermogen van DECT‑telefoons reduceert. Normale DECT telefoons stralen de hele dag een gepulst elektromagnetisch veld af, of er gebeld wordt of niet. Dat geeft een onnodige hoeveelheid gepulste straling maar ook onnodig stroomverbruik.

  Lees verder

 • Waarom een bouwbioloog of meetspecialist inhuren?

  Een bouwbioloog of meetspecialist kan veel soorten elektromagnetische velden ('straling') meten in huis of op het werk.
  Vervolgens kun je met de adviezen aan de slag om velden te verminderen als dat nodig blijkt.
  Maar waar moet je nou op letten als je een bouwbioloog raadpleegt, wat mag je eigenlijk verwachten en waarvoor moet je opletten?
  Hier volgen een aantal tips om een goede keuze te maken.

  Lees verder

 • Interessante websites

 • Hoogfrequente zenders herkennen aan modulatie

  Elke hoogfrequente stralingsbron heeft zijn eigen methode om de data heen en weer te zenden. Om te zorgen dat alle soorten bronnen en frequenties elkaar niet storen, is men de draaggolf gaan moduleren: de draaggolf word aan- en uitgezet met een bepaalde (laagfrequente = langzame) frequentie.

  Bijvoorbeeld: een DECT telefoon moduleert met 100 Hz. Dus 100 x per seconde aan en uit.
  Lees verder

 • Cursus straling meten

  Meetcursus voor beginners:

  Wanneer Zaterdag 12 en zondag 13 Oktober 2018.
  Waar Hoevelaken
  Door Marcel van Rijt van www.emstraling.nl
  Nivo Beginners
  Inhoud
  • Theorie: Welke soorten velden zijn er en welke apparaten en systemen veroorzaken deze
  • Praktijk: Oefeningen met meetapparatuur
  Inschrijven & Informatie info@emstraling.nl


  Gigahertz Solutions
  (meetapparatuur) organiseert in Duitsland regelmatig diverse 1-daagse en 3-daagse cursussen om een ieder wat meer in te werken in de toch wel lastige materie van "elektrosmog" meten en afschermen.

  Verder zijn er de volgende instellingen die cursussen en workshops aanbieden (alleenl in Duitsland):

 • Wat is een stralingsarme DECT telefoon?

  De eerste generatie DECT telefoons werkte volgens het principe dat het basisstation continu, dus 24 uur per dag, een signaal uitzond of er nu getelefoneerd werd of niet. Het leek de fabrikanten handig en waarom zou je het uitschakelen? Dat kost extra onderdelen, dus geld.

  Maar dat is eigenlijk vreemd. U zet uw auto ook uit als er niet mee wordt gereden, of de tv gaat uit als er niet wordt gekeken.

  Lees verder

 • Blauw licht bescherming, waarom?

  Terwijl het licht van de "gouwe ouwe gloeilamp" op basis van hoge aandeel van de lange-golflengte licht in het rood en nabij-infrarood (NIR) een mild effect heeft, moeten de moderne kwik en LED-lichtbronnen uiterst voorzichtig worden gebruikt. Deze omvatten de achtergrondverlichting van platte beeldschermen (notebooks, computers en televisietoestellen) en spaarlampen, TL en LED-verlichting. Een bijzonder grote belasting voor de ogen zijn de vlakke beeldschermen die men vele uren per dag gebruikt. Daar kan vaak de blootstelling aan spaar- en tl- verlichting bij worden opgeteld ten aanzien van het aandeel aan blauw omgevingslicht .
  Lees verder

 • Aardingslakens en 'Earthing'

  Er is steeds meer belangstelling voor het fenomeen "Earthing"; een goede verbinding van het lichaam met de aarde.  Daar kan ik het wel mee eens zijn.
  Maar om nou alles maar te gaan aarden met allerlei losse matjes en aardingspennen aan de aarding van ons elektriciteitnetwerk, daar moeten wat kanttekeningen bij.

  Lees verder

Artikelen 1 tot 10 van 20 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
Contact opnemen