Your shipping location is not specified . Wijzigen

Waarom IQAir

9 artikel(en)

per pagina

Moeten alle filters gelijkertijd worden vervangen?

NEE, bij bijna alle IQAir systemen is het voorfilter, aktief-koolstoffilter en hoofdfilter apart geplaatst. De levensduur wordt voor elk filterelement apart berekend. Alleen bij de HealthPro 150 is het voorfilter gecombineerd met een aktief-koolfilter.

Open dit artikel in een apart venster

Zijn de IQAir luchtreinigers ook geschikt voor thuisgebruik?

JA, de Allergen100, HealthPro150 en HealthPro 250 zijn voornamelijk hiervoor bedoeld. Deze apparaten bevatten dezelfde componenten en technieken die ook bij de professionele lijn wordt gebruikt. Maar natuurlijk zijn deze filters zeer geschikt voor op kantoor.

Open dit artikel in een apart venster

Wat is het verschil tussen de IQAir luchtreinigers en andere merken?

Een aantal voordelen op een rijtje:

  • Hoogwaardige HEPA filters. Voldoen aan zeer strenge EN1822 norm.

  • Filters zijn separaat en snel te vervangen, geen schroevendraaier nodig.

  • Filters gaan zeer lang mee

  • Efficiëncy blijft langdurig op een hoog peil. Dit kunnen wij u tonen middels de Particlescanner die het aantal fijnstofdeeltjes telt. Geen ander merk durft deze confrontatie aan.

  • Het gebruikte aktief kool is speciaal geprepareerd zodat deze een zeer breed scala aan gassen kunnen filteren. Een lijst is beschikbaar.

  • De IQAir systemen dampen zelf geen gassen uit

  • Zwitserse kwaliteit

  • Geen onzinnige features

Open dit artikel in een apart venster

Genereren deze luchtreinigers ook negatieve ionen?

NEE, de luchtzuiverende werking van negatieve ionen is zeer beperkt en kan ook nadelen hebben. Sommigen verspreiden zelfs het toxische gas ozon wat ook in kleine hoeveelheden zeer irriterend op de slijmvliezen kan werken.
Daarnaast zullen negatieve ionen ook het fijnstof binden tot grotere delen die naar de bodem neerzakken en/of neerslaan op muren en meubels. Dit is geen reiniging...
In de natuur is (op enkele plekken na) ook een gelijke verhouding tussen negatief en positief geladen ionen.

Open dit artikel in een apart venster

Hoe weet ik dat de rendementen die worden beloofd ook daadwerkelijk worden gehaald?

Ieder IQAir systeem wordt geleverd met een certificaat. Elk systeem wordt na assemblage getest op het rendement van luchtopbrengst en de filtering van stofdeeltjes. Daarmee is IQAir uniek.
Met de "Particlescanner" (meetapparaat dat fijnstof meet) kan de IQAir dealer ook ter plekke dit rendement aantonen.
Uit onderzoek blijkt dat deze systemen hun rendement ook na langdurig gebruik behouden, i.t.t. vele andere toegepaste technieken.

Bekijk dit document: Independent Test.pdf

Open dit artikel in een apart venster

Waarom is een goed voorfilter zo belangrijk?

Voor het verlengen van de levensduur van het hoofdfilter en van het aktief-koolstoffilter is een hoogwaardig voorfilter nodig.
De aktief-koolstofkorrels hebben door hun poreuze karakter een zeer groot oppervlakte.
Wanneer fijnstof deze poriën zou verstoppen neemt dat oppervlak en dus de werking snel af.

Open dit artikel in een apart venster

Wat is aktieve-kool en zijn hier nog soorten in?

Aktieve kool is een bewerkte koolstof en wordt voor filtermedia in granulaatvorm gebruikt. Dit kool is zeer poreus en heeft zo een zeer groot inwendig oppervlak. Gassen/geuren worden door deze miniscule poriën geperst en blijven aan de wanden kleven. Dit wordt adsorbtie genoemd. Zie ook wikipedia

Wanneer men dit aktieve kool nog behandelt met bepaalde stoffen, dan kan een groter scala aan gassen/geuren worden geadsorbeerd. IQAir heeft 3 basissoorten aktieve kool: VOC (oplosmiddelen) ChemSorber en AM (Ammonia). Het MultiGas is een mix van VOC en ChemSorber en wordt standaard gebruikt in de HealthPro en GC serie.

Zie ook pag. 2 van filterspectrum.pdf of de uitgebreide lijst

Open dit artikel in een apart venster

Wat is een HEPA-filter en wat betekenen de code's F8, H12 etc?

HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air Filters. Filters die HEPA genoemd mogen worden moeten voldoen aan de DOP-test. Maar de ene HEPA is de ander niet, er zijn veel kwaliteitsverschillen.
De code's (klasse) geven aan hoeveel stof ze kunnen filteren. Er zijn een aantal klassen: F, G, H (HEPA) en U (ULPA). Binnen deze klassen is er nog een onderverdeling, aangegeven met een getal. de HEPA zijn beter dan de F klasse filters en de ULPA zijn theoretisch weer beter dan de HEPA. Dit wordt getest door stofdeeltjes met een bepaalde grootte (0,3 micron voor HEPA en 0,12 micron voor ULPA) door het filter te blazen en dan meten hoeveel er wordt vastgehouden / doorgelaten.

In de IQAir luchtreinigers zoals de Allergen 100, Healthpro 150 en 250 hebben een voorfilter van het type F8 en een hoofdfilter van klasse H12/13. Dit filter noemt IQAir de "HyperHepa".

ULPA filters laten dan wel minder deeltjes door, maar zijn voor gebruik in normale ruimten ongeschikt omdat deze een lagere luchtstroom kunnen verwerken en uiteindelijk minder goed functioneren dan een goede HEPA. ULPA wordt meer gebruikt in speciale stofvrije ruimten (cleanrooms).

Lees meer: http://www.airguard.com/downloads/europeancross.PDF

Open dit artikel in een apart venster

Wat is het verschil tussen de DOP-test en de EN 1822 norm?

De EN(Europese Norm)1822 test gaat veel verder dan de verouderde DOP-test.

DOP test: Middels de stof dioctylphtalaat, een mist van aërosoldruppeltjes met een diameter van 0,3 micrometer kan een filter worden getest. Deze deeltjes worden door het filtermedium geblazen en de hoeveelheid doorgelaten deeltjes bepalen de efficiëncy van het filter. Een HEPA filter moet voldoen aan het rendement van 99,97%, dus met deeltjes van 0,3 micrometer.

De EN1822 is een test, die bestaat uit 2 delen. In de eerste test wordt gekeken welke stofdeeltjes (in grootte) het meest door het filter kunnen heendringen (voor het HyperHepa filter zijn dit deeltjes van 0,16 micrometer). In een tweede test wordt de efficiëncy van het filter getest met deze deeltjes en met verschillende luchtstromen. Dus het zwakste punt wordt goed in beeld gebracht. Het HyperHEPA heeft voor de 0,16 micron deeltjes een efficiëncy van 99,5%. Dus deeltjes kleiner EN groter dan 0,16 micron geven een beter resultaat.
De standaard HEPA wordt dus getest met deeltjes van 0,3 micron. Echter, 90% van de deeltjes in de lucht is kleiner!!

Lees meer: EN1822.pdf

Open dit artikel in een apart venster

9 artikel(en)

per pagina